divendres, 4 de setembre del 2015

Junts pel sí: s'han ajuntat tots els qui volen l'espanyol oficial. Continuació II.

L'article d'en Marc Belzunces diu moltes coses interessants. Mirarem de fer-ne un resum.
Diu: "Tant ERC com CiU haurien d'explicar públicament el pacte secret que van fer per l'oficialitat del castellà abans del 25-N, pacte en el qual s'emmarca l'article de Junqueras a El Periódico de Catalunya i les declaracions del president Mas afirmant que l'espanyol no únicament seria oficial a Catalunya, sinó d'aprenentatge obligatori. La bilingüització general i obligatòria en espanyol és la mort del català, a banda una imposició per a aquells catalanoparlants que no ho vulguin (cal no oblidar que som en el domini lingüístic del català, no pas de l'espanyol). En canvi de què van pactar tot això? Per què no ho van fer públic?"
I continua: "I, tot seguit, ERC i CiU també haurien d'explicar que van anar a parlar amb les principals associacions del país sobre aquesta decisió."

Per tot això, tant els partits com les associacions han optat per fer l'espanyol oficial, sense consultar ningú i mirant de ficar al cervell de tots els catalans que així ha de ser i no es pot discutir. Ni l'ANC no va permetre opinar diferent!

I al final, en Marc Belzunces ens diu això: "allò que m'obliga a baixar d'aquest tren no és l'opció en si, sinó que s'hagi entrat en una espiral etnicista, on lluitadors per la llengua catalana d'origen castellanoparlant s'hagin d'identificar com a castellanoparlants gairebé diàriament (cosa inaudita fins ara) per contrarestar la suplantació a què són sotmesos per part de determinades persones, rere les quals hi ha motius electoralistes i d'ascensió personal política i econòmica."

Hem arribat al punt en què, si no et defineixes com a independentista espanyol (allò que ara en diuen "castellanoparlant") no vals res. Per al "prussés" aquests compten el doble que els catalans, es veu! Per què han sorgit els de "Súmate"? Per què se'ls dóna tanta importància? Per què han posat el seu líder tan al capdamunt de la llista? De cop i volta és més important que molts patriotes catalans. I tenen la barra de no voler parlar català, tot i que viuen a Catalunya? Això promocionen els partits? Vergonya, catalans! Vergonya!
El 04/03/2014 en Mas va rebre els d'aquest grup (hem de suposar que, com sempre, el President, l'esclau, va parlar la llengua del senyor amb en Reyes, el senyor) i, a la sortida, els de "Súmate", declaraven: “Mas ens ha dit que no hi haurà cap problema amb la qüestió de la doble nacionalitat i que el castellà serà oficial”. Premi als qui es declaren independentistes i no obren la boca en català! Ja tenen allò que volien!
Amb la presència d'aquest home a la llista, es fa impossible votar Junts pel sí. Ja s'ho faran!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada